Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 155 проект

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега увери се, че маслото е истински Мотул, защото 3-ма мой приятели си го намериха на ниска цена и се оказа много зле.Колите го "хапваха" много бързо,на една от колите,Ситроен Саксо ВТС се пълнеше дросела с масло и много бързо си губеше вискозитета.

Comment

От представителството на Motul ще го купя.

Comment

Екстра, тогава би трябвало да е хубаво.

Comment

Страаашни са тия масла,на ръчен хляб с червен пипер и сол,страхотна циганска баница става

Аз чакам да прочета как колегата си поръчва голдън лоджи от Италия или се чуди дали комплект Сплитфайър кабели/свещи не са по-добре от Taylor thundervolt 50...

Реставрация на 155

И преди да ми изтрият поста щото с гаранция някой ще се засегне,колега; да ти пратя 5 литра едно Еssо 5w40 с което си направих промивка на моя мотор тази пролет.На не повече от 200 километра е,пазя го да си смазвам пантите на вратите в гаража,ама ми артиса една течна грес за веригата на мотора,та ми е излишно.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Я кажи един от великите,да видим мое ли се припозная в някой от тях?

Що бе колега,темата е интересна,ама заглавието е малко объркано.Вместо реставрация,можеше да пробваш с постягване,или скрепяване,замазване на положението примерно.

Като прочетеш "Реставрация на 155",човек се сеща за захабен махагонов волан и топка на скоростния лост която ще бъде възтановена на 99% от оригиналния си вид,примерно.А не как лака върху дървото на волана е бил "естетически" скрит от кожен калъф с връзки.

Вервам схвана ми мисълта,язе съм малко откровен и право в очи казвам каквото ми е на езика.А дали ще се сърдиш или обидиш си е лично твой избор.

Иначе тия ти джанти са харни,ако решиш че не се вписват в автентичната реставрация,много бързо ще ги прилапам
            Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 08:59.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Днес почнах да разглобявам мотора. Главата е вече навън. Утре продължава разглобяването.

Comment

Лично следя темата и мога да кажа на колегата "ЕВАЛА!" - не всеки се наема да тръгне по неговия път. Уважавам много хората, които като се наемат да направят нещо .. правят си го до края.
                Коелга, направи си колата така както на теб да ти харесва и да те радва, а всичкото което правиш, ще ти се отплаща на дългосрочен план, аз преди 3 години направих нещо подобно на теб, и мога смело да кажа, че за последните две години, карам я само на смяна на консумативи и нищо друго. Така, че каквото правиш няма ти отиде на вятъра!
                Пак евала и дано си изпълниш всички цели в проекта, които си се поставил.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                AR 155 2.0 16v SUPER
                Toyota Corolla 2014 S Premium
                Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
                  Лично следя темата и мога да кажа на колегата "ЕВАЛА!" - не всеки се наема да тръгне по неговия път. Уважавам много хората, които като се наемат да направят нещо .. правят си го до края.
                  Коелга, направи си колата така както на теб да ти харесва и да те радва, а всичкото което правиш, ще ти се отплаща на дългосрочен план, аз преди 3 години направих нещо подобно на теб, и мога смело да кажа, че за последните две години, карам я само на смяна на консумативи и нищо друго. Така, че каквото правиш няма ти отиде на вятъра!
                  Пак евала и дано си изпълниш всички цели в проекта, които си се поставил.

Надявам се и аз да нямам спънки. Днес разоборудвах главата и ще я нося на шлайф. Довечера ще извадя и буталата.

Comment

Даваи по подробна информация как е протекъл ремонтаи по възможност повече снимков материал..
                    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Темата е хубава, макар заглавието наистина да е малко подвеждащо ... Всяко заяждане или подигравателни вмятания тука не са на място - трябва вместо това да подкрепяме човека, наел се с тази задача !
                      Винаги съм се радвал да чета теми, в които виждам как колега иска да направи най-доброто за колата си - без значение дали е 155 или не, или е 8- или 16v ...
                      Ентусиазма и любовта към марката трябва да са движещата сила в случая !
                      За съжаление не мога да съм особено полезен за 16v-моторите, но с какво мога да помогна като впечатления от части или консумативи - ще помагам, макар да имаме критици в повече наоколо.
                      Пожелавам с цялото си сърце успех на колегата, за да имаме в нашите редици още една страхотна 155-ца !!!
                      И да я виждаме и по срещите на сектата за в бъдеще, разбира се !!!
                      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Така е, няма място за подигравки тука-всеки си прави колата както може и както смята за добре. Още повече, че за нас колите ни са отдавна надхвърлили статута на транспортно средство и имат почти мистични качества, характер, инат и т.н. И преди да съм разводнил темата още, да кажа нещо към колегата, което сигурно го знае де, но все пак. Колега сменяй водната помпа с такава с метален пропелер, това съм чувал, че е слабо място на 16 клапановите. А също и маслената помпа провери дали е наред-там допуски разни за хлабавини и т.н. В темите за екстрийм сервиз в общия технически раздел имаше точно такава тема за ремонт на маслена помпа на 16-клапанов мотор.

Comment

Колега,пожелавам ти успех и късмет,и да и се радваш дълго време.
                          Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Едно пожелание и от мен:
                            Дори и понякога да ти се иска по-бързо да я завършиш гледаи това да не става за сметка на по-евтини (некачествени) части!!!
                            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Благодаря за подкрепата от всички. Сега като се прави се оглежда всичко, не се бърза по колата, искам да я направя наистина перфектно за да мога да дойда тази година на събора и да и се радвате така както и аз и се радвам. Всичко по въпрос с частите се е избрало правилно и по възможностите ми. Ще направя утре повечко снимки.

Comment

Днес обслужих стартера

Също така и доразоборъдвах главата. Доста беше неприятна гледката след като извадих клапаните и маслоубирачите но всичко е изчистено и нагласено. Утре ще нося главата на стругар.

Comment

Working...
                                X